Voorlopig geen Google tv in Nederland

YouTube  is momenteel de belangrijkste troef voor Google op gebied van televisie.

Daar blijft het voorlopig ook bij tot je standaard de pc met internet kunt verbinden en je de optie  Google TV kan kiezen als interface. In de VS is het sinds een half jaar al mogelijk om met een Bravia tv over te schakelen op Google TV.  

De Nederlandse Googlefans zullen nog even geduld moeten hebben.  Sony geeft in 2011 in Europa de prioriteit aan het introduceren van video- en audiotheek ‘Qriocity’. Die is al beschikbaar op o.a. Britse Sony tv’s en in Duitsland.

De Qriocity on-demand service biedt tegen betaling niet alleen de films van Sony Pictures aan, maar ook de blockbusters van andere grote Hollywood filmmaatschappijen. Via ‘Music Unlimited’ heeft de gebruiker toegang tot meer dan zes miljoen liedjes in eenzelfde vorm als bij Spotify.

Momenteel is een kwart van de verkochte tv’s van Sony in Nederland uitgerust met internettoegang. De verwachting is dat dit snel zal toenemen. Waarschijnlijk is is het aan het einde van het jaar al het geval bij de helft van alle aansluitingen en eind 2012 zal  driekwart van alle televisies toegang hebben tot internet. “Maar het aantal tv’s dat daadwerkelijk op internet wordt aangesloten blijft echt achter. Dat is ongeveer een derde. Dat is zonde omdat het grote voordeel van Sony Internet TV dan niet wordt benut. Aan ons de taak nog het nodige gebeuren aan de bewustwording hiervan,” aldus Den Heijer.

Bron: Dutchcowboys

Lees ook:Google TV komt eraan!
Lees ook:PlayStation Network weer voor iedereen
Lees ook:Google, NS en GVB ontwikkelen samen nieuwe ov-planner
Lees ook:Sony komt met iPad killers
Lees ook:Nederland heeft het snelste internet van Europa

Eén reactie op “Voorlopig geen Google tv in Nederland

  1. Ernesto

    Who the duck is den Heijer?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.