Details eerste QNX-Blackberry lekken uit

De eerste details van een Blackberry met QNX-software in plaats van Blackberry OS zijn uitgelekt. Blackberrymaker RIM zou flinke concessies moeten doen om het apparaat op tijd te kunnen lanceren.

Onlangs kondigde Research In Motion (RIM) drie nieuwe Blackberrytoestellen aan die in augustus nog op de markt moeten verschijnen. De toestellen zijn uitgerust met Blackeberry 7, een nieuwe versie van het besturingssysteem.

Met de toestellen hoopt RIM de positie op de smartphonemarkt terug te pakken. Echt concurrend kan de fabrikant echter worden als de eerste toestellen met QNX-software op de markt komen. De eerste details van zo’n QNX-toestel zijn inmiddels uitgelekt.

Het nieuwe besturingssysteem zou de smartphones vooral sneller moeten maken, bovendien is het in systeem mogelijk om delen van de software niet te gebruiken of uit te zetten voor optimaal gebruik.

De nieuwe smartphone, met de codenaam Blackberry Colt, zou in het eerste kwartaal van 2012 moeten verschijnen. Volgens de bronnen geeft dat problemen. RIM zou niet langer willen wachten en het toestel daarom voorlopig testen met een singlecore processor. De nieuwste toestellen van concurrenten hebben veelal een dualcore processor en RIM heeft aangegeven dergelijke processors in toekomstige toestellen ook te willen gaan gebruiken.

De vraag is of RIM niet liever langer wil wachten met het nieuwe toestel. De Blackberry is naast het toestenbord en pingen vooral bekend om de betrouwbare e-mailfunctie op de telefoons.

Bron: BRG.com.

Lees ook:Nieuwe Blackberry Bold vanaf vandaag verkrijgbaar
Lees ook:Windows Phone Mango bijna klaar voor applicaties
Lees ook:Apple maakt MacBook Air veel sneller
Lees ook:Blackberry intergreert pingen in games en andere apps
Lees ook:Smartphones nieuwe markt voor TomTom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.