Augmented Reality in autonavigatie

Elektronicaconcern Pioneer zorgt er in Japan inmiddels voor dat bestuurder “live”  de weg in beeld krijgen in plaats van een grafische weergave.  

Er wordt al jarenlang geëxperimenteerd met augmented reality in satellietnavigatiesystemen voor auto’s. Het idee is dat je niet kijkt naar een kaartje van de weg waarop je rijdt, maar naar een echte weergave van de weg met pijlen erop geprojecteerd.

Een vereenvoudige versie is al verkrijgbaar in dure Audi’s en BMW’s. Daar wordt in de head-up display (geprojecteerd op de voorruit) een pijltje getoond met het aantal meters tot de volgende afslag. Maar een versie waarin dezelfde pijl precies  op de plek staat waar de afslag zich ook echt bevindt, bestond nog niet.

Pioneer is nu heel ver. Onlangs lanceerde ze een systeem in Japan, dat via een draadloze camera achter je voorruit beeld projecteert in het navigatiesysteem in het dashboard. Daarop wordt exact aangegeven waar een afslag zich bevindt. Bovendien beweegt de pijl ook mee met de auto. Als dit aanslaat, dan kunnen we binnenkort in Europa ook zoiets kunnen aanschaffen.

PS: heb je al gestemd op je favoriete Onderneemster van het Jaar? Ik houd me aanbevolen uiteraard voor je stem. Ik lig op dit moment, ongelooflijk maar waar, op een tweede plaats! Er kan elke dag tot 23 mei gestemd worden. Zou het zeer waarderen.

Lees ook:Google toont interieurfoto’s
Lees ook:Bewegende foto: fictie of werkelijkheid?
Lees ook:Apple lanceert onlinemuziekwinkel
Lees ook:5 tips voor effectieve e-mail marketing
Lees ook:Pepsi lanceert sociale automaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.