Wat is Pecha Kucha?

Je hoort de term steeds vaker. Pecha Kucha. Er zijn nu zelfs Pecha Kucha Nights. En terecht! Immers, wie herkent het beeld niet van die sprekers op congressen die ellenlange verhalen houden waar alle letters ook nog eens van op powerpointslides staan die bijna in het geheel worden opgelezen. Brrr..dodelijk saai…

Pecha Kucha is een manier van het geven van een presentatie die vele malen dynamischer is voor de aanwezigen. Ook dwingt de Pecha Kucha vorm af dat de spreker veel eerder en op een veel meer sprankelende wijze tot de kern van zijn of haar verhaal komt. Het is een diavoorstelling van 20 afbeeldingen, in een totale tijd van 6 minuten en 40 seconden. Elke afbeelding wordt daarbij precies 20 seconden getoond. Deze eisen dwingen de deelnemers creatief en to the point te zijn. Er zijn geen restricties betreffende de inhoud van de presentatie. Meestal probeert men een product of idee te presenteren.

Een PechaKucha-avond kent doorgaans veertien deelnemers.

Inmiddels zijn er in meerdere steden Pecha Kucha Nights.

Donderdag aanstaande, 16 september is er een PechaKucha Night in Utrecht. Dit wordt georganiseerd door Denqt bij Ekko in samenwerking met de ASN bank, Ode en Greenwish! Thema: Nieuwe energie!

Adres: EKKO, Bemuurde Weerd Westzijde 3, Utrecht  3513 BH
Er zijn nog kaarten beschikbaar. Slechts 90. De kaartverkoop gaat snel. Afgelopen vrijdag zijn de sprekers bekend geworden.

De eerste editie werd op 14 oktober 2009 bezocht door +200 bezoekers en werd geopend door Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht. Voor een impressie van de eerste PechaKucha Night Utrecht.

Voor een totaaloverzicht van de PechaKuchaNights in Nederland: www.pechakucha.nl

Lees ook:Hoe ziet een Pecha Kucha Night eruit?
Lees ook:Emile Ratelband presenteert Pecha Kucha avonden in autobranche
Lees ook:Powerpoint vergane glorie?
Lees ook:Filosofeer mee over ‘de stad’
Lees ook:Social Media Congres 2011 in teken van hype naar accelleratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.