Online gaming helpt arme landen

In landen als China en Vietnam verdienen bijna honderdduizend mensen de kost met het verzamelen van zogenaamd ‘virtueel gamegoud’ en goederen die ze doorverkopen aan westerse gamers voor echt geld.

Het gaat daarbij om het verhandelen van virtuele goederen en credits in ruil voor harde valuta. Dit wordt ook wel goldfarming genoemd en volgens de Wereldbank helpt dit de economie in die landen. Inschatting is dat de waarde ligt op zo’n 2 miljard Euro.

Het blijkt dat het geld niet alleen blijft hangen bij de grote bedrijven, die de virtuele waren doorverkopen naar de westerse gamers van spellen als World of Warcraft en Lineage.

Volgens de Wereldbank blijft er voor alle partijen (de leverancier, de kleinere goldfarmer en het individu dat voor de goldfarmer het goud bij elkaar heeft gespeeld) geld aan de strijkstok hangen.¬†Daarmee biedt het duizenden arme en ongeschoolde werkers een kans op ‘brood op de plank’.

Gamen als industrie kan arme landen dus helpen in hun ontwikkeling. Het rendement schijnt daarnaast veel beter te zijn. Koffie is bijvoorbeeld jaarlijks goed voor 48 miljard Euro, waarvan nog geen 4 miljard de landen bereikt die het product daadwerkelijk verbouwen.

Bron: www.bright.nl

Lees ook:Online shoppen steeds populairder
Lees ook:Internet levert belangrijke bijdrage aan economie
Lees ook:6 redenen waarom social games ‘hot’ zijn om in te adverteren
Lees ook:Mobiel betalen enorm in opkomst
Lees ook:Apple waardevolste merk ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.