Apple waardevolste merk ter wereld

Apple heeft na vier jaar Google van de troon gestoten als waardevolste merk ter wereld.

Volgens merkonderzoeksbureau Millward Brown is Apple nu maar liefst 153 miljard dollar waard. Een spectaculaire stijging met 84% ten opzichte van 2010. Google volgt op plek twee met 111 miljard.

Opvallend detail is dat van de honderden merken uit het lijstje er inmiddels 19 afkomstig zijn uit opkomende landen. In 2006 waren er dat nog maar twee. Facebook verschijnt dit jaar voor het eerste in de top-100 op de 35e plaats.

Het onderzoeksbureau berekent de waarde aan de hand van financiële gegevens en de waardering van consumenten voor het merk. Overigens komen Nederlandse merken er niet best af in de lijst. Shell staat net als vorig jaar op plek 51. ING is van het overzicht verdwenen en andere Nederlandse merken komen niet er niet op voor.

PS: heb je al gestemd op je favoriete Onderneemster van het Jaar? Ik houd me aanbevolen uiteraard voor je stem. Ik lig op dit moment, ongelooflijk maar waar, op een tweede plaats! Er kan elke dag tot 23 mei gestemd worden. Zou het zeer waarderen.

Lees ook:Stijging Nederland in top 100 Best Global Brands
Lees ook:Nederlanders googelen het meest op social media
Lees ook:Apple lanceert onlinemuziekwinkel
Lees ook:Automerken lopen voorop in social media!
Lees ook:Nederlandse jongeren niet zo van het online muziek kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.