Groei webwinkels hapert

De onstuimige groei van webwinkels hapert, vooral door ergernissen bij consumenten.
Webwinkeliers maken meer fouten en klanten klagen over te hoge verzendkosten. De groei van de webwinkelmarkt van vorig jaar vlakt af, concludeert bedrijfsconsultant Ernst & Young in zijn ICT-Barometer, die gisteren is gepresenteerd.

Het aantal online-kopers blijft stabiel. Zes op de tien Nederlanders winkelt maandelijks online, dertien procent doet dit wekelijks. De webwinkelmarkt groeit dit jaar met dertien procent , maar de stijging blijft duidelijk achter bij die van vorig jaar.

Ruim de helft van de klanten (53 procent) heeft klachten (vorige jaar nog veertig procent). Volgens Ernst & Young doen internetwinkels te weinig om klanten vast te houden. Zo is er onvoldoende vernieuwing om inefficiënties en fouten eruit te halen, meent de financiële dienstverlener. 

Andersom zeggen vrouwen dat ze vaker op internet gaan shoppen. Opmerkelijk aan de klagende webshoppers  is dat deze niet over prijzen gaat, maar over vrijwel alle andere facetten van de webwinkel, zoals service, communicatie, de site zelf, verzendkosten, slechte betalingsvormen en een te late bezorging van bestellingen.

Online-ondernemers: iedere klacht is een kans, om jezelf te verbeteren. Die bedrijven die zich hierin ten opzichte van de concurrentie onderscheiden en klachten serieus nemen en uiteraard ook oplossen, zijn de winnaars van morgen!

PS: heb je al gestemd op je favoriete Onderneemster van het Jaar? Ik houd me aanbevolen uiteraard voor je stem. Ik lig op dit moment, ongelooflijk maar waar, op een tweede plaats! Er kan elke dag tot 23 mei gestemd worden. Zou het zeer waarderen.

Lees ook:Geen netwerk, wel geld terug
Lees ook:Privacywaarborg.nl ontvangt meeste klachten over niet-werkende afmeldhyperlink
Lees ook:Facebook wint van Hyves
Lees ook:Apple waardevolste merk ter wereld
Lees ook:Mobiele apparaten populair voor websitebezoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.