Banners streven commercials voorbij

Digitale advertenties laten televisiereclame ver achter zich.

Dankzij een netto omzet van 962 miljoen euro kunnen we wel stellen dat de digitale advertentiemarkt de tv reclame ruimschoots heeft ingehaald. Deze stijgende lijn zal naar alle verwachting in de toekomst alleen maar toenemen.

Dit is een belangrijke conclusie uit een rapport van Deloitte in opdracht van IAB, de brancheorganisatie voor online adverteren en interactieve marketing industrie.

Ondanks dalende inkomsten uit advertenties in kranten en tijdschriften, kent de Nederlandse advertentiemarkt een stijgende lijn.

Volgens Roel van Rijsewijk, hoofdverantwoordelijke voor het rapport, gaan de digitale advertentiebestedingen alleen maar toenemen. In 2011 wordt nog een groei verwacht van 10 procent waarmee de bestedingen voor dit jaar uitkomen op 1 miljard euro.

Twee procent van de huidige omzet is te danken aan op websitebezoeker toegesneden advertenties naar aanleiding van surf- en zoekgedrag. Behavioral targeting is een nieuwe vorm van adverteren die nog in de kinderschoenen staat maar sterk in opkomst is.

Banners en displays zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de advertenties. Hierbij betaalt de opdrachtgever op basis van het aantal bezoekers dat de reclameboodschap gezien heeft.

Bron: Deloitte

Lees ook:Digitale dienstverlening gemeenten gaat niet vooruit
Lees ook:Internet levert belangrijke bijdrage aan economie
Lees ook:Online shoppen steeds populairder
Lees ook:Adverteerders zien brood in online video’s
Lees ook:Internet passeert de krant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.