Windows Phone Mango bijna klaar voor applicaties

Langzaamaan beginnen details van Windows Phone Mango, de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Microsoft, bekend te worden.

Microsoft kondigt aan over een maand te beginnen met het goedkeuren van aanvragen voor applicaties. Duizenden ontwikkelaars zijn al bezig met het ontwikkelen van apps.

Windows Phone 7 is sinds de lancering in oktober 2010, nog niet bijzonder populair. Er werden in totaal zo’n 2,5 miljoen toestellen verkocht in het eerste kwartaal van 2011.

Windows Phone Mango moet daar verandering in brengen. Dit wil Microsoft doen met veel nieuwe functies zoals multitasken en een verbetering van de user interface. Ook zal Nokia haar toestellen eind dit jaar gaan uitrusten met het besturingssysteem.

Een belangrijke verandering is de verbetering van  People Hub. Dit zijn een soort applicaties op het thuisscherm waar informatie achter zit.

Volgens Microsoft zal de Hub zich nu nog meer richten op in contact komen met vrienden. Zo is het mogelijk een persoon aan te klikken en alle communicatie met die persoon te bekijken. In dat overzicht staan e-mails, berichten van sociale netwerken, telefoontjes en sms’jes.

Mango zal ook in het Nederlands verschijnen. Windows Phone 7 is nu al wel in Nederland verkrijgbaar, maar alleen in het Engels.

Bron: nu.nl

Lees ook:Al 25 jaar Windows
Lees ook:Microsoft trekt stekker uit Windows XP
Lees ook:Samsung wil Nokia kopen
Lees ook:Details eerste QNX-Blackberry lekken uit
Lees ook:Smartphones nieuwe markt voor TomTom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.