Nintendo denkt aan notificaties via social media

Nintendo kijkt naar mogelijkheden om notificaties over zijn games via sociale netwerken en smartphones naar spelers te kunnen sturen.

Dit heeft Nintendo CEO Satoru Iwata gezegd tegen investeerders.

Als voorbeeld noemt hij dat een gamer een bericht kan krijgen op zijn mobiele telefoon wanneer een vriend een highscore van hem heeft verbeterd. Ook zouden vrienden via dit systeem kunnen afspreken om samen een game te gaan spelen op een Nintendo-spelcomputer.

Nintendo is in het verleden altijd heel terughoudend geweest met mobiel en sociale netwerken, maar daar komt volgens Iwata verandering in.

“We zijn onze denkwijze over netwerken drastisch aan het veranderen, deze leek in het verleden misschien zeer gesloten. We willen ons op deze manier aanpassen aan de veranderende tijden.”

Iwata zegt niet geïnteresseerd te zijn in het uitbrengen van Nintendo-games op sociale netwerken of smartphones. Op de lange termijn kan dit volgens hem schadelijk zijn voor het bedrijf.

“Ons voordeel is dat we software samen met hardware kunnen aanbieden. Hierdoor kunnen we functies aan onze hardware toevoegen die de waarde van content verhogen”, legt Iwata uit.

Bron: Gamer.nl

Lees ook:Releasedatum Nintendo Wii U pas volgend jaar bekend
Lees ook:Nintendo weigert iPhone-games te ontwikkelen
Lees ook:Nintendo verpest Wii U lancering
Lees ook:Sony positief over games op Ipad en smartphones
Lees ook:Cyberpesten gebeurt vooral via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.