Koppel je Social Media profielen aan elkaar

Nederlanders lopen volgens onderzoeksbureau Forrester voorop in Europa als het gaat om deelname aan  online sociale netwerken. Nu oppassen dat we er geen Social Media Stress en SM Burnouts van gaan krijgen. Het kan namelijk erg verslavend en erg tijdrovend zijn als het Social Media virus je echt te pakken heeft. Als je, net als in het echte leven overigens, alle activiteiten van je vrienden en contacten continue wil bijhouden en ook nog zelf eigen berichten, foto’s en filmpjes wil plaatsen, kan je er knap druk mee zijn. Zeker als je dit vanaf de diverse websites en social media kanalen zelf wil gaan bijhouden.

Het is in dit kader handig om enkele of alle social media van waaruit je communiceert automatisch aan elkaar te koppelen zodat berichten tegelijk kunnen inlopen op meerdere kanalen. Via een dashboard als Netvibes.com kan je dan zien wat er voor reacties zijn en/of alles tegelijk voeden.

Als ik bijvoorbeeld een bericht schrijf op dit blog, dan loopt er automatisch een korte aankondiging in op mijn twitteraccount, mijn linkedin en mijn facebookaccount.

Maar hoe koppel je het dan allemaal aan elkaar en waar moet je op letten?

1. Let goed op wat je aan elkaar koppelt en of je het niet dubbel doet. Anders kan het grote irritaties opleveren bij je volgers. Ook wil je wellicht niet dat priveberichten inlopen op je meer zakelijke adressen.

2. Steeds meer sociale netwerken bieden zelf de mogelijkheid om je content die je daar plaatst automatisch te delen met andere sociale netwerken. Facebook, YouTube, Twitter en Linkedin zijn hier voorbeelden van.

3. Twitter zie ik persoonlijk als een belangrijk smeermiddel. Het kan een belangrijke rol spelen bij de automatische koppeling van je berichten. www.twitterfeed.com is dan een handig hulpmiddel. Met behulp van deze tool kun je de RSS feed van je website of blog eenvoudig koppelen aan een of meer van je Twitter-accounts, Facebook, Linkedin en een ander twitteraccount . Wanneer u een bericht plaatst dat in de RSS-feed wordt opgenomen, wordt dit ook automatisch doorgeplaatst naar je Twitter-account.

Een voorbeeld van de koppelingen die je zou kunnen leggen waarbij Twitter een belangrijke rol speelt als verbindingsofficier.

Let op: het is wel belangrijk dat je een dashboard op je computer zet (www.netvibes.com bijvoorbeeld) zodat je wel kan bijhouden waar wat gezegd wordt waardoor je op tijd en überhaupt kan reageren. Van daaruit kan je ook zelf reageren.

4. www.tubetoolbox.com is erg handig om op YouTube de juiste koppelingen te maken en de juiste mensen te wijzen op je nieuwe video’s.

Lees ook:Handige site over social media modellen
Lees ook:Relschoppers Londen communiceren via Ping
Lees ook:Facebook komt met een update van het nieuwsoverzicht
Lees ook:Raadsleden hebben Twitter ontdekt!
Lees ook:Beursgenoteerd Nederland worstelt met social media

8 reacties op “Koppel je Social Media profielen aan elkaar

 1. Lilian Zeekaf

  Volg met belangstelling jullie nieuws/berichten. Maar deze komen abusievelijk in mijn Linkedin terecht (dus ook leesbaar voor al mijn contacten) en dat is niet de bedoeling. Weten jullie hoe ik dit kan beëindigen.
  Graag jullie reactie, alvast bedankt.

    /  
 2. Gwen Jansen

  Wat zeg je nu Lilian? Als dat niet gewenst is, is dat zeker niet de bedoeling.. Zit een van ons wellicht in jouw linkedin als connectie? Dan zou het namelijk kunnen dat ze automatisch inlopen. Laat maar even weten, anders gaan we verder op onderzoek uit!
  Groetjes, Gwen

    /  
 3. [Blocked by CFC] Lilian Zeekaf

  Beste Gwen,
  Heeft jullie ‘onderzoek’ al duidelijkheid gebracht? Jullie berichten komen nog steeds in mijn Linkedin terecht. Hoor graag van jullie.
  Groet, Lilian

    /  
 4. Lilian Zeekaf

  Beste Gwen,
  mag ik van jou nog een reactie op mijn berichtje van 17 november jl. Dank alvast.
  Groet, Lilian

    /  
 5. Lilian Zeekaf

  Beste Gwen, mag ik van jou nog een reactie op mijn berichtje van 17 november jl?
  Dank alvast, Lilian

    /  
 6. Gwen Jansen

  Hoi Lilian, Had ik idd over heen gekeken. Maar in mijn reactie van 13 november vroeg ik je even om na te gaan of een van ons of ik wellicht als contact in jouw Linkedin staat. Dat zou namelijk de enige optie moeten zijn! Maar daar had ik geen antwoord meer op gehad of heb ik die ook gemist? Iets anders kan namelijk haast niet. Ik hoor graag even.
  Gr Gwen

    /  
 7. Lilian Zeekaf

  Hai Gwen, niemand van jullie staat als contact in mijn netwerk. Vreemd toch? Probleem ook bij Linkedin neergelegd, maar de suggesties bieden geen oplossing. Kan het iets te maken hebben met een ‘permanent-link’of RSS? Hoor nog graag van jullie.
  Groet Lilian

    /  
 8. Gwen Jansen

  Nee niet echt want dan zou ik dit aangezet moeten hebben naar jouw account of jij zelf. Ik heb het niet gedaan in ieder geval:-) Wat naar joh!
  Groet, Gwen

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.