Google rolt Social Search verder uit

Google heeft via een blogpost bekend gemaakt het ‘enigszins controversionele’ Social Search volgende week uit te breiden met 19 extra talen.

Social Search is een feature die reguliere zoekresultaten combineert met publiekelijk beschikbare data gecreeërd door de social media activiteiten van ‘jouw vrienden’.

De termen ‘Jouw vrienden’ is nogal een breed begrip, want het zijn mensen in de Google Talk vriendenlijst, reguliere Google contacten, mensen die je volgt op Buzz of Google Reader en andere netwerken die gelinkt zijn aan jouw Google profiel of account.

Google kan vrienden ook op publieke sociale netwerken als Twitter en Facebook vinden en verzamelt ook de data van hun publieke connecties.

Die laatste feature deed het nodig stof opwaaien omdat Facebook een PR bedrijf inhuurde om negatieve publiciteit over Social Search naar buiten te brengen. Google heeft hier overigens niet echt op gereageerd. 

Hieronder een filmpje over Google Social Search:

PS: heb je al gestemd op je favoriete Onderneemster van het Jaar? Ik houd me aanbevolen uiteraard voor je stem. Ik lig op dit moment, ongelooflijk maar waar, op een tweede plaats! Er kan elke dag tot 23 mei gestemd worden. Zou het zeer waarderen.

Lees ook:Het grote Google+ dilemma
Lees ook:Google lanceert waarderingsknop voor zoekresultaten
Lees ook:Spotify en Facebook trekken banden aan
Lees ook:Google maakt Voice Search nauwkeuriger
Lees ook:Drie gave flash mob filmpjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.