Smartphones nieuwe markt voor TomTom

TomTom is druk bezig met het uitbreiden van de smartphonestrategie wat betreft navigatie.

De software zal binnenkort naar meer platformen dan alleen iOS komen en zo blijft TomTom zich onderscheiden van de gratis alternatieven.

Op dit moment beschikt TomTom alleen over navigatiesoftware voor de iPhone. Er worden nu al zo’n honderdduizend applicaties per kwartaal verkocht.

Android, dat flink aan marktaandeel wint, lijkt een logische keuze voor uitbreiding. In mei werd al aangegeven dat er ‘binnenkort’ een Androidapplicatie komt. Of ook andere platformen zoals Windows Phone 7 en Blackberry worden betrokken bij de plannen kan TomTom nog niet zeggen.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat TomTom meer concurrentie ondervindt van tablets en smartphone dan verwacht. Vooral op de Noord-Amerikaanse markt. De Europese markt ontwikkelt zich min of meer zoals verwacht. Duidelijk is dat gratis navigatiesoftware op smartphones invloed heeft.

TomTom zal zich in de toekomst dan ook, naast de vertrouwde navigatiekastjes en ingebouwde systemen, richten op mobiel. Zo was daar vorige week al de aankondiging van TomTom Places. Met die applicatie, die nog op de markt moet verschijnen, kunnen gebruikers navigeren van hun auto naar nuttige plaatsen als bedrijven of een pinautomaat.

TomTom schrijft de traditionele navigatiekastjes waarmee het bedrijf groot geworden is niet af. Ze willen graag beide opties blijven aanbieden. Sommige mensen willen graag met een smartphone navigeren. Anderen kiezen bewust voor een draagbaar navigatiekastje of een geïntegreerde oplossing.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Brandbarometer: ING op 1, TomTom uit de gratie
Lees ook:Nieuwe TomTom voor wandelaars
Lees ook:Binnenkort de Playstation Phone op de markt?
Lees ook:Twitter.com in de restyle
Lees ook:Microsoft trekt stekker uit Windows XP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.