Panasonic komt met 13 megapixel cameratelefoon

Volgens Flickr is de iPhone 4-camera de populairste smartphonecamera onder zijn gebruikers, maar als het Panasonic ligt, is dat snel verleden tijd.

De Japanse elektronicafabrikant opent vanuit zijn eigen thuisland de aanval op de mobiele concurrentie met een cameratelefoon met 13,2-megapixels.

De nieuwe Lumix-Phone P-05C doet een beetje aan LG’s Viewty denken. Het mobieltje dat er van de voorkant inderdaad als een mobiele telefoon uitzag, maar van achteren bezien meer op een digitale camera leek.

Ook Panasonics nieuwe mobieltje ziet er aan de ene kant uit als een serieuze camera, compleet met een opvallende lens en flitser. Opvallend is vooral ook de tekst ’13,2 megapixels’ in de rechter onderhoek van de camerazijde.

Hiermee kan het apparaat mooie foto’s  maken, maar behoren ook full-HD video-opnames tot de mogelijkheden. Bijzonder is vooral de optische beeldstabilisatie die Panasonic vanuit zijn Lumix-camera’s naar het mobieltje heeft gekopieerd.

Het toestel heeft verder een 3,3-inch scherm en een wifi-radio. De P-05C lijkt zich echter geen echte smartphone te mogen noemen. Ook lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat het mobieltje ooit naar Europa komt.

Bron: Panasonic

Lees ook:Mijn apparatuur: Canon 550D
Lees ook:Googles YouTube afstandbediening voor Android
Lees ook:Telefoon Google als portemonnee
Lees ook:Facebook heeft nieuwe mobiele site
Lees ook:Hoe krijg je je directie ‘ social media-rijp’ ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.