Twitteraccounts steeds vaker gehackt

Al dagen lang neemt de spam op Twitter toe. Het aantal DM’s met Someone said this real bad thing about you in a blog…. wint het moeiteloos van andere berichten.

Het probleem zit hem natuurlijk eerst bij de verspreider maar ook bij Twitter zelf al geeft het bedrijf aan de spam steeds beter onder controle te krijgen.

Zoals de meeste social media bedrijven is Twitter een vrijwel gesloten fort. Even een berichtje sturen en hopen op een snel antwoord is er niet bij.

Bedrijven als Twitter hebben dan wel 300 miljoen gebruikers maar de operationele organisatie achter het bedrijf is vrijwel nooit afgestemd op het managen van dergelijke aantallen.

Het probleem zit hem ook in het bestaande “How to report spam on Twitter” meldingssysteem waarmee je accounts kunt melden welke spam naar jou versturen. De huidige spam komt immers via accounts die je volgen waaronder ook bekenden.

Een ander probleem waar Twitter mee zou moeten afrekenen zijn de meer dan een miljoen applicaties die over het Eco-systeen van Twitter heen denderen. Om gebruik te maken van al die mooie Twitter applicaties moet je in de meeste gevallen de applicatie toegang geven tot je account.

3D Hackers kunnen een ogenschijnlijk populaire applicatie bouwen waarmee je nieuwe volgers kunt krijgen. Twittergebruikers blijven hier gevoelig voor.

Eenmaal aangemeld bij de applicatie krijg je er ongetwijfeld een aantal loze nieuwe volgers bij uit de meest exotische landen. De gebruiker is volledig tevreden totdat hij er achter komt dat z’n account spam verstuurt naar zijn followers.

Wat Twitter kan doen is deze berichten onderscheppen en filters aanbrengen op haar servers zodat de spam niet meer door kan komen naar bestaande gebruikersaccounts. Dit laatste gebeurt helaas onvoldoende en dat zou Twitter zichzelf mogen aanrekenen.

Bron: Dutchcowboys

Lees ook:Nieuwe TomTom voor wandelaars
Lees ook:Twitter dringend op zoek naar inkomsten
Lees ook:Mobiel gebruik Twitter gestegen
Lees ook:Blackberry laat Apple, Samsung, Nokia en HTC achter zich
Lees ook:Microbloggen is in, chatten is uit!

Eén reactie op “Twitteraccounts steeds vaker gehackt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.