Laptopgebruik neemt flink af door tablets

Bij 72 procent van de Nederlandse tableteigenaren heeft de tablet ervoor gezorgd dat het gebruik van de laptop en desktop flink is afgenomen.

De tablet wordt gemiddeld 2,7 uur per dag gebruikt. Dit gebruik heeft invloed op de tijd die besteed wordt op de laptop en desktop.

Gemiddeld is het laptop/desktop-gebruik met 2,3 uur per dag afgenomen. 68 procent van de tableteigenaren geeft aan de tablet niet meer te kunnen missen.

Zeker acht op de tien tabletgebruikers is tevreden zijn met de huidige tablet. Zij denken er dan ook niet over snel een nieuwe te kopen. 17 procent denkt dit binnen een half jaar wel te doen.

De ideale afmeting waar naar gezocht wordt bij het aanschaffen van een tablet is 10 inch, het formaat van bijvoorbeeld de iPad.

Wat betreft prijzen zijn Nederlanders niet tevreden. 80 procent vindt de prijs van high-end tablets te hoog. Ze zouden 400 euro willen besteden. De iPad is te koop vanaf 479 euro en de concurrenten met high-end tablets bieden meestal dezelfde of zelfs een hogere prijs.

Bron: Tabletguide.nl

Lees ook:Acht op tien Nederlanders is elke dag online
Lees ook:iPad burgert al aardig in
Lees ook:100.000 iPadapplicaties in de App Store
Lees ook:Managers met een tablet werken thuis door
Lees ook:iPad 2 alweer in aantocht

Eén reactie op “Laptopgebruik neemt flink af door tablets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.