Pizza Hut lanceert nieuwe apps

Klanten van Pizza Hut kunnen in Amerika sinds kort ook bestelling plaatsen via Android-toestellen en de iPad. De apps zorgen voor miljoenen extra omzet.

Overigens is Pizza Hut al langer actief met een app. De eerste versie van de mobiele bestelsoftware van Pizza Hut werd sinds 2009 maar liefst drie miljoen keer gedownload. In 2009 zorgde de iPhone-app voor 1 miljoen dollar omzet. In het jaar 2010 kwam er voor maar liefst 7 miljoen dollar aan bestellingen via de Apple-telefoon binnen.

Nu zijn de gebruikers van Android-toestellen en de iPad aan de beurt. Voor deze toepassingen introduceerde Pizza Hut nieuwe mobiele apps die nog weer uitgebreider zijn, dan wat op de iPhone beschikbaar was. Gebruikers zien nu alle beschikbare gerechten, met scherp beeld, lokale aanbiedingen en een overzicht van de favoriete bestellingen van andere klanten.

Het voordeel is dat je je niet hoeft te registeren om door de pizzamenu’s te kunnen bladeren. Met deze uitbreiding vergroot Pizza Hut natuurlijk enorm zijn omzetpotentieel.  Android heeft onder de nieuw verkochte smartphones het grootste marktaandeel: bijna 40 procent tegenover Apple met 17 procent.

Lees ook:Facebook heeft nieuwe mobiele site
Lees ook:Online shoppen steeds populairder
Lees ook:Mobiele apparaten populair voor websitebezoek
Lees ook:Apple is de grootste smartphonefabrikant
Lees ook:Telefoon Google als portemonnee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.