Oeps! WikiLeaks bezorgt VS het schaamrood op de kaken

Weer een typisch geval van een misser op het gebied van ’hoe ga je discreet om met geheime informatie?’ Klokkenluiderssite WikiLeaks bezorgde dit weekend namelijk de VS het schaamrood op de kaken, toen het 250.000 berichten over de communicatie tussen Amerikaanse ambassades en de regering in Washington plaatste.

En de informatie die daarin staat is niet mis. De VS spreekt zonder blikken of blozen weinige motiverende woorden over internationale prominenten zoals Angela Merkel, Silvio Berlusconi en Dmitri Medvedev. Ook Nederland wordt niet overgeslagen, hoewel het commentaar lijkt mee te vallen. In ieder geval blijkt maar weer: op het internet is alles zichtbaar en dat kan dus ook wel eens vervelende gevolgen hebben. Opletten dus wat je communiceert!

http://www.zibb.nl/10279750/ICT/ICT-nieuws/ICT-nieuwsbericht/Publicatie-WikiLeaks-brengt-VS-in-verlegenheid.htm

www.wikileaks.org

Lees ook:Facebook en Italiaanse politie sluiten geheime deal
Lees ook:Binnenkort de Playstation Phone op de markt?
Lees ook:Rotterdamse agenten in de rij om Twittercop project
Lees ook:Uitgevers van tijdschriften vestigen hoop op iPad
Lees ook:Nederland is een groot Twitterland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.