Behulpzaamheid op Twitter wordt beloond

Twitter: snel, praktisch, sociaal en direct. Bovendien kun je er goed je oprechte behulpzaamheid mee tonen. Neem bijvoorbeeld de burgermeester van de stad Newark, New Jersey in de Verenigde Staten, Cory Booker. Eind december werd de stad getroffen door een hevige sneeuwstorm, waardoor veel mensen afgesloten werden van de buitenwereld. Een aantal uren later pakte Booker een sneeuwschuiver en patrouilleerde hiermee door de stad.

En wat deed hij? Hij plaatste een tweet met de melding dat hij mensen in nood wilde helpen met het weghalen van het dikke pak sneeuw voor hun deur. Dit werd al gauw opgemerkt op Twitter en zo ontstond er een massale sneeuwschuifactie in de stad. Booker schijnt dit soort Twitter acties wel vaker te doen. Je ziet dat, zoals met de sneeuwschuifactie, zijn behulpzaamheid wordt beloond. Twitter is dus niet alleen een social medium, maar zorgt ook daarbuiten voor een sociaal gevoel.

http://blog.twitter.com/2010/12/i-will-dig-you-out.html

www.twitter.com/CoryBooker

Lees ook:Hoezo moeie benen? Nodig je shopvrienden uit op Wehkamp.nl
Lees ook:YouTube voorkomt chaos op weg in winter
Lees ook:Twitter en Hyves veranderen rol makelaar
Lees ook:Blytes.nl: nieuw sociaal netwerk van 16-jarige
Lees ook:Zo krijg je wel donoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.