Hoi Gwen, welkom op Facebook!

Gezichtsherkenning op Facebook is nu al in opspraak.

Privacy blijft een hot topic onder social media gebruikers. Je kunt elkaar via Twitter en Facebook overal volgen en iedereen plaatst foto’s van leuke gebeurtenissen.  Toch blijven veel mensen huiverig voor het gebrek aan privacy van deze websites.

Vooral Facebook heeft vaak te kampen met privacy issues. De populaire vriendensite heeft nu een nieuwe tool maar niet iedereen is daar blij mee. 

Een nieuw programmaatje, dat in alle stilte is geïnstalleerd, blijkt gezichten op foto’s te scannen en kan daarin gebruikers herkennen. In principe zijn alle Facebookers zo op te sporen, tenzij ze zich gericht afmelden voor de gezichtsherkenning.

Facebook gebruikt de gezichtsherkenning bij het taggen van foto’s. Taggen houdt in dat je heel makkelijk aan kunt geven wie van je vrienden er op de foto afgebeeld staan. Met dit nieuwe programma geeft Facebook een tagsuggestie aangezien hij de mensen op de foto’s nu kan herkennen.

U kunt dit programma dus uitzetten maar dat moet u dan wel handmatig doen. Gelukkig heeft Facebook rechtsboven in de hoek een portal naar alle privacy instellingen en kunt u daar zelf mee aan slag!

Bron: ANP

Lees ook:Gezichtsherkenning is gevaarlijk!
Lees ook:Facebook privacy settings die je moet weten
Lees ook:Facebook toetsenbord
Lees ook:Online dienst wist je foto’s automatisch
Lees ook:Facebook blijft stunten met privacy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.