Happy Birthday voor de Iphone

De iPhone bestaat deze week vier jaar. De ongekend populaire smartphone zorgde voor een explosie in het mobiele dataverkeer en luidde een nieuw mobiel tijdperk in.

Ik trakteer u daarom op een klein overzicht van het jarige mobieltje.

Na de eerste aankondiging in januari 2007, kwam de iPhone op 29 juni 2007 op de Amerikaanse markt. Het eerste model kwam in november 2007 naar Europa, maar nog niet in Nederland.

De iPhone 3G kwam in juli 2008 en Nederland deed toen wel direct mee bij de lancering. T-Mobile sloot een exclusieve deal met Apple voor de levering van de telefoon. Inmiddels wordt de telefoon ook door andere providers verkocht.

De iPhone zorgde voor een explosie aan dataverkeer op het netwerk. Zo steeg het aantal verbruikte MB’s in het half jaar na de lancering van de iPhone in Nederland met ruim 300 procent.

Al meteen vanaf het begin was de iPhone een hype. In de VS lagen duizenden mensen voor de deur toen het eerste model gelanceerd werd.

Een jaar na de iPhone 3 kwam Apple met de iPhone 3GS op de proppen. Inmiddels zijn we al aanbeland bij de iPhone 4 die in juni 2010 op de markt kwam.

Vier jaar is een enorm lange tijd in de techwereld. De iPhone 4 is dan ook niet te vergelijken met de eerste iPhone. Dat toestel was ook het eerste toestel met een ‘groot probleem’. Na de lancering begonnen klanten te klagen dat ontvangst weg zou vallen als de antenne aangeraakt werd.

Het is nu al ruim een jaar geleden dat Apple met een nieuwe iPhone kwam. Relatief lang vergeleken met vorige lanceringen. De geruchtenmachine draait dan ook volop.

Er zouden in september of oktober twee iPhones uitkomen. Een iPhone 5 en iPhone 4S. Laatstgenoemde zou zich meer richten op de goedkope smartphonemarkt terwijl de iPhone 5 een echt high end-toestel blijft zoals de andere iPhones.

Verkoopcijfers van het populaire toestel van Apple worden slechts mondjesmaat officieel bekendgemaakt. De meeste cijfers zijn gebaseerd op schattingen. Wel is bekend dat Apple de mijlpaal van honderd miljoen verkochte iPhones in maart 2011 heeft behaald.

Bron: Nu.nl.

Lees ook:iPhone straks ook in goedkope versie
Lees ook:Nieuwe Iphone krijgt totaal nieuwe look
Lees ook:iPhone 4: beste smartphone van 2010
Lees ook:Pizza Hut lanceert nieuwe apps
Lees ook:100.000 iPadapplicaties in de App Store

Eén reactie op “Happy Birthday voor de Iphone

  1. auslaufmodelle mbt

    Een jaar na de iPhone 3 kwam Apple met de iPhone 3GS op de proppen. Inmiddels zijn we al aanbeland bij de iPhone 4 die in juni 2010 op de markt kwam.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.