Whatsapp al op meer dan 2 miljoen smartphones

Het gebruik van instant messaging-applicaties in het algemeen en van WhatsApp in het bijzonder, neemt in Nederland fors toe.

Inmiddels heeft 43 procent van de smartphone-eigenaren WhatsApp op de telefoon geïnstalleerd. Met WhatsApp kunnen gebruikers gratis berichten sturen over het internet. De applicatie is een bedreiging voor het sms-verkeer.

Vier maanden geleden had nog slechts 30 procent van de Nederlanders met een smartphone de applicatie geïnstalleerd. In totaal staat WhatsApp nu op 2,2 miljoen smartphones. Slechts 3 procent geeft aan de app niet of nauwelijks te gebruiken.

De Nederlandse providers, met KPN voorop, hebben afgelopen maanden aangegeven een verminderde groei of zelfs daling van het sms-verkeer te zien door WhatsApp.

VoIP-diensten waarmee gebeld kan worden over het internet bedreigen bovendien het belverkeer. 30 procent van de Nederlanders heeft een of meerdere applicaties voor bellen over internet.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 2500 Nederlanders tussen de 15 en 64 jaar..

WhatsApp is samen met Twitter de applicatie waar mensen het meest tevreden over zijn. 95 procent gaf aan WhatsApp ‘goed’ of ‘heel goed’ te vinden.

KPN kondigde eerder dit jaar aan bepaalde applicaties extra te willen belasten. Na onenigheid stelde de provider dat WhatsApp gewoon standaard beschikbaar zou blijven bij een basis internetbundel.

Uiteindelijk besloot de Tweede Kamer een stokje te steken voor het gehele plan waardoor alle internetdiensten altijd beschikbaar moeten zijn en niet afgeknepen mogen worden.

Providers kunnen wel extra geld vragen voor een hogere internetsnelheid of een grotere bundel wat betreft het aantal MB’s.

Bron: Telecompaper.

Lees ook:36 procent Nederlanders gebruikt mobiel internet
Lees ook:Gratis sms’en met WhatsApp Messenger
Lees ook:Gratis apps het meest winstgevend
Lees ook:Blackberry intergreert pingen in games en andere apps
Lees ook:100.000 iPadapplicaties in de App Store

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.