Chavez regeert zijn land via Twitter

De Venezolaanse president Hugo Chavez gebruikt Twitter om vanuit Cuba zijn land te regeren. Hij ondergaat in Cuba een behandeling tegen kanker.

Chavez stuurde deze week meer dan veertig tweets, waarin hij onder meer een afvalophaalproject goedkeurde, zijn enthousiasme voor de plannen voor een nieuw park uitte en het nationale voetbalelftal toejuichte.

Chavez zei niets over zijn chemotherapie, maar verwees af en toe wel naar zijn persoonlijke strijd. Dinsdag twitterde hij naar een aanhanger ‘We gaan hier vooruit, mijn broeder! Met God en de (Heilige) Maagd!’.

Chavez heeft meer dan 1,8 miljoen volgers en zijn tweets zijn geregeld te zien op de nationale televisie. Hij is een leider die weet hoe hij zijn woorden moet kiezen en hij gebruikt Twitter om thuis in het nieuws te blijven, zelfs nu hij niet in het land is en niet zijn gebruikelijke optredens op televisie kan houden.

Op 20 juni onderging de 56-jarige Chavez een operatie in Cuba om een kankergezwel te laten verwijderen.

Hij heeft niet verteld om wat voor soort kanker het gaat, wel dat hij chemotherapie nodig heeft om ervoor te zorgen dat de kankercellen niet terugkeren. Op Twitter is hij vaag en refereert hij alleen in optimistische slogans aan zijn behandeling.

Bron: Novum

Lees ook:Tweets per seconde record verbroken tijdens Super Bowl
Lees ook:Raad van State twittert
Lees ook:Twitter nu ook beschikbaar in het Nederlands
Lees ook:Trends cybercrime vastgelegd in nationaal rapport
Lees ook:Twitter dringend op zoek naar inkomsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.