Blackberry intergreert pingen in games en andere apps

Blackberrymaker RIM heeft een nieuwe versie van Blackberry Messenger (BBM) gelanceerd. Het bekende ‘pingen’ is nu ook beschikbaar binnen andere applicaties.

RIM heeft de techniek van BBM 6, de software waarmee Blackberrygebruikers kunnen pingen, beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Hierdoor kunnen deze ontwikkelaars de chatfunctie van BBM in hun eigen app verwerken.

Zo geeft RIM in een verklaring het voorbeeld van een game-applicatie. Binnen het spel kunnen gebruikers dan praten tegen vrienden op basis van hun BBM-lijst en kunnen ze bovendien vrienden uitnodigen mee te spelen.

De functionaliteiten gaan echter verder dan alleen chatten. Gebruikers kunnen ook een applicatie delen met vrienden. Zo kan vanuit een applicatie die BBM 6 ondersteunt, de app gedeeld worden met iemand uit de vriendenlijst. Ook is het mogelijk om vanuit de nieuwe Blackberry Messenger lijsten te bekijken van applicaties die aangeraden zijn door vrienden. Deze kunnen dan direct gedownload worden.

BBM 6 is vanaf nu beschikbaar en deze week moeten de eerste applicaties van derden met functionaliteiten van BBM in de App World verschijnen. Volgens RIM zullen de komende maanden nog veel meer apps volgen.

Bron: RIM

Lees ook:Gratis sms’en met WhatsApp Messenger
Lees ook:Angry Birds binnenkort op Google+
Lees ook:Skype trekt iPad-app na paar uur in
Lees ook:Top vijf communicatieveranderingen
Lees ook:Whatsapp al op meer dan 2 miljoen smartphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.