Twitter nu ook beschikbaar in het Nederlands

Twitter is vanaf deze week ook beschikbaar in een Nederlandse variant.

Gebruikers kunnen hun taal wijzigen bij de instellingen en zullen de site vervolgens in het Nederlands te zien krijgen. Bekende termen als @replies en Following zijn veranderd in @vermeldingen en Volgend.

Tweets, zoals de berichten op Twitter in het Engels genoemd worden, blijven gewoon Tweets heten. Ook Retweets, wanneer iemand het bericht van iemand anders herhaalt, behoudt dezelfde naam.

Het reageren op een bericht van een ander heeft wel een nieuwe naam gekregen. Waar het voorheen Reply heette, heeft Twitter de actie in het Nederlands omgedoopt tot Beantwoorden. De belangrijkste vraag op Twitter: What’s happening? Is veranderd in Wat houdt je bezig? Deze vraag staat boven het veld waar gebruikers hun berichten kunnen typen.

Nederlands is samen met Indonesisch aan de lijst met talen toegevoegd. Inmiddels bedraagt deze lijst elf talen waarbij de eerste uiteraard Engels was. Japans volgde in april 2008 en in november 2009 werden Frans en Spaans toegevoegd. Verder zijn ook Italiaans, Portugees, Russisch, Duits en Koreaans beschikbaar.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Twitter dringend op zoek naar inkomsten
Lees ook:Google Maps biedt actuele verkeersinformatie
Lees ook:Blackberry intergreert pingen in games en andere apps
Lees ook:‘Nu in Nederland’ trendwatcher Hyves
Lees ook:Twitter Analytics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.