Nintendo weigert iPhone-games te ontwikkelen

Investeerders zetten Nintendo steeds meer onder druk om spellen te maken voor de iPhone. Op deze manier wordt een grotere markt aangesproken en meer geld verdiend.

De druk komt op het moment dat de aandelen van Nintendo op het laagste punt sinds zes jaar staan. Dat heeft onder andere te maken met de tegenvallende verkopen van de 3DS..

Uit vele hoeken komt het advies dat Nintendo zijn strategie moet heroverwegen. President Satoru Iwata houdt echter koppig vol dat Nintendo, zolang hij de baas is, alleen titels voor het eigen platform zal ontwikkelen.

In juli stegen Nintendo’s aandelen voor het eerst in vier maanden nadat Pokemon Co, een voormalige eenheid van het bedrijf, meldde dat het een spel voor de iPhone aan het ontwikkelen was. Velen dachten dat dit betekende dat Nintendo ook mobiele games ging maken, maar uren later ontkende Nintendo dat ze hier iets mee te maken hadden.

Bron: Bloomberg

Lees ook:Nintendo verpest Wii U lancering
Lees ook:Nieuwe Iphone krijgt totaal nieuwe look
Lees ook:iPhone straks ook in goedkope versie
Lees ook:Releasedatum Nintendo Wii U pas volgend jaar bekend
Lees ook:Nieuwe Blackberry Bold vanaf vandaag verkrijgbaar

Eén reactie op “Nintendo weigert iPhone-games te ontwikkelen

  1. iphone abonnement vergelijken

    Niet geheel dramatisch natuurlijk omdat er al veel leuke games zijn voor de iPhone. Maar natuurlijk waren games van Nintendo niet weg geweest omdat dat toch de beste game makers zijn… en iPhone te beste telefoon is was dat echt een top combinatie geweest.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.