Gezichtsherkenning is gevaarlijk!

Onderzoekers waarschuwen voor de gevaren van gezichtsherkenning op sociale media, zoals gebruikt bij het taggen van foto’s op Facebook.

Uit een onderzoek van de Carnegie Mellon University in Pittsburgh blijkt dat een derde van de onderzochte personen aan de hand van één foto herkend werden door software van Google.

The Wall Street Journal schreef gisteren dat bovendien bij 27 procent van de Amerikanen de eerste vijf cijfers van het Social Security Number geraden konden worden. Dit werd gedaan nadat de software een persoon herkende en zo profielen op sociale netwerken konden worden opgezocht.

Het Social Security Number is in Amerika opgebouwd uit cijfers gebaseerd op bijvoorbeeld de postcode. Veel informatie zoals de woonplaats en geboortedatum zijn beschikbaar op Facebook.

De sociale netwerksite met 750 miljoen leden gebruikt gezichtsherkenning bij het taggen van foto’s. De netwerksite maakte onlangs bekend het uitzetten van de automatische gezichtsherkenning gemakkelijker te maken.

Google bezit ook software die hetzelfde kan. Google gaf bij de overname al aan dat het gezichtsherkenning alleen zal toevoegen aan applicaties en producten als er sterke privacybeschermende maatregelen zijn genomen

Bron: The Wall Street Journal

Lees ook:Hoi Gwen, welkom op Facebook!
Lees ook:Privégegevens niet veilig met apps
Lees ook:Google en Facebook praten over overname Twitter
Lees ook:Google gaat eigen ‘Groupon’ realiseren
Lees ook:iPad 2 in productie genomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.