Facebook blijft stunten met privacy

lensFacebook is populair, dat weten we. Toch komt het social medium niet altijd even positief in de journalistiek naar voren. Facebook blijkt nogal controversieel op het gebied van privacy.

Het zou de privacybescherming van de gebruikers redelijk aan de laars lappen. Geldt ook voor verwijderde foto’s van Facebook door gebruikers. In ieder geval volgens de website www.arstechnica.com.  Vorig jaar al werden door deze website verschillende social media onderzocht. Men onderzocht of foto’s wel echt verwijderd worden van internet als je ze niet meer online wilt hebben. Toen kwam Facebook niet goed uit de bus. Het zou er wat aan gaan doen. Maar anderhalf jaar later blijkt dat Facebook ,in tegenstelling tot andere social media, er nog steeds niet echt iets aan gedaan heeft. Arstechnica blijft volhouden en zal de komende tijd Facebook in de gaten blijven houden.

 
http://arstechnica.com/web/news/2010/10/facebook-may-be-making-strides.ars

Lees ook:50+ gek op social media!
Lees ook:7 manieren om je blogberichten gedeeld te krijgen op Facebook
Lees ook:Online dienst wist je foto’s automatisch
Lees ook:Facebook lanceert videochat
Lees ook:Social media: waar staan we nu?

Eén reactie op “Facebook blijft stunten met privacy

  1. Anne

    Dus je moet heel goed bedenken wat je er op wilt zetten.

    Ik snap alleen niet zo goed hoe iemand dan nog bij je verwijderde foto´s zou kunnen komen (dus alleen als diegene de url heeft?) en wie dat zou doen. Maar ok.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.