Categorie: "CommunicatieColumn"

Wat is Pecha Kucha?

Schermafbeelding 2010-09-12 om 11.16.27Je hoort de term steeds vaker. Pecha Kucha. Er zijn nu zelfs Pecha Kucha Nights. En terecht! Immers, wie herkent het beeld niet van die sprekers op congressen die ellenlange verhalen houden waar alle letters ook nog eens van op powerpointslides staan die bijna in het geheel worden opgelezen. Brrr..dodelijk saai…

Nieuwe technieken. Nieuwe communicatie.

Steeds sneller komen er allerhande nieuwe technieken, programma’s en applicaties op de markt om ons anders met elkaar te laten praten. Maar het is beslist niet bijzonder voor deze tijd dat er continu gezocht wordt naar andere manieren om nog beter met elkaar te communiceren. Een korte illustratie in de CommunicatieColumn hieronder! Met dank aan de nieuwe techniek van YouTube en iMovie :-)

Aanrader: ‘Gebakken Lucht’

gebakken-lucht-boek-nick-daviesGebakken Lucht. Volgens de Europese Journalist van het Jaar, Nick Davies, komt het daar bij veel van de journalistieke stukken op neer. Hij heeft zijn visie uiteengezet in een indrukwekkend boek genaamd ‘ Gebakken Lucht’ . Een aanrader voor zowel het journaille als de PR-wereld. In deze CommunicatieColumn van Communicatie.blog.nl een beknopte beschrijving van de inhoud.