Providers in het nauw door dalende inkomsten

De groeiende inkomsten uit data- en sms-diensten op de Nederlandse mobiele telefoniemarkt kunnen de daling van inkomsten uit gesprekken niet compenseren.

Cijfers afkomstig uit een onderzoek van Telecompaper bevestigen uitspraken van KPN, T-Mobile en Vodafone dat er een nieuw verdienmodel nodig is.

De providers hebben nieuwe abonnementen aangekondigd waarin de prijzen van mobiel internet aanzienlijk omhoog gaan, om de dalende inkomsten uit bellen en sms’en te compenseren.

De Nederlandse markt voor mobiele telefonie was in het tweede kwartaal van 2011 goed voor een omzet van 1,53 miljard euro. Dat is 4,5 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dit is te wijten aan het feit dat de inkomsten uit telefoongesprekken terugliepen, onder meer door afgedwongen tariefverlagingen.

Bron: Telecompaper

Lees ook:Banners streven commercials voorbij
Lees ook:Apple is de grootste smartphonefabrikant
Lees ook:PC verliest het van de tablet
Lees ook:Mobiele televisieadvertentiemarkt big business
Lees ook:Mediabestedingen plus zes procent

Eén reactie op “Providers in het nauw door dalende inkomsten

  1. Lena V. Henson

    De overheid zal altijd situaties blijven creëren om inkomsten veilig te stellen :- Lagere Vmax instellen (= hoger overtredingspercentage)- Trajectcontroles neerzetten ter compensatie van verminderde inkomsten mobiele/vaste flitspalen- Controles op volstrekt veilige stukken weg neerzetten (= hoger overtredingspercentage)- Radardetectorverbod (= hoger overtredingspercentage)- Digitale flitspalen gebruiken (= 24×7 bekeuren ipv rolletjes die vollopen)Oftewel, de overheid voedt zichzelf.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.