Categorie: "Interne communicatie"

Relschoppers Londen communiceren via Ping

Blackberry Messenger, in Nederland beter bekend als Ping, heeft een grote rol gespeeld bij de rellen in Londen.

Dat schrijven Britse media op basis van berichten die zij hebben ingezien. Eerder werd gesteld dat Britten elkaar vooral opriepen via sociale media en dat de politie deze berichten had moeten zien.

Nu blijkt dat de relschoppers vooral communiceerden via Blackberry Messenger. De berichten die via deze chatdienst gedeeld worden zijn echter niet openbaar en daarom niet na te trekken door de autoriteiten.

De rellen braken zaterdag op zondagnacht uit nadat een politieagent donderdag een 29-jarige man in Tottenham had doodgeschoten. Zondagnacht gingen de rellen door.

Via Ping zouden de Britse jongeren elkaar hebben opgeroepen zich te verzamelen op bepaalde punten. Ook het nieuws over de doodgeschoten man werd vooral via Ping gedeeld. Bij andere opstanden, zoals die in het Midden-Oosten, maken mensen veel gebruik van sociale netwerken als Twitter en Facebook.

Het voordeel van die netwerken is dat de hele wereld de oproep kan lezen en dus een groter publiek bereikt wordt. Nadeel is dat het, door in dit geval de Britse politie, makkelijk na te gaan is wie de berichten heeft gestuurd.

Bron: Nu.nl

Even voorstellen…

Hierbij wil ik mezelf even op passende wijze voorstellen. Samen met mijn team van het PR bureau JansenJager heb ik de eer om deze communicatie.blog redactioneel te mogen gaan verzorgen. Veel content zal gefilmd zijn. Beelden zeggen vaak vele malen meer dan tekst.

We zoomen veel in op PR, het journaille, social media, handige technische tools om alle informatiestromen in juiste banen te leiden, maar ook allerhande inspirerende communicatievoorbeelden en ideeën bespreken wij. Er zal ook de nodige aandacht zijn voor verhalen vanuit de praktijk van het PR bureau!