Twitter eindelijk in the picture

Twitter heeft deze week officieel haar fotodienst aangekondigd

De geruchten deden al langer de ronde dat Twitter met een eigen fotodienst zou komen en dit is nu door het bedrijf zelf bevestigd.

 Twitter is hiervoor een samenwering aangegaan met Photobucket, die de foto’s gaat hosten. De fotodienst zal in de komende paar weken in gebruik worden genomen.

Met de nieuwe functie zal het mogelijk zijn om direct een foto toe te voegen aan een Tweet. De dienst zal voor zowel de normale website als alle officiële apps op smartphones te gebruiken zijn. Voor gebruikers zonder smartphone zal Twitter samenwerken met mobiele providers.

Nu kunnen mensen nog foto’s toevoegen via andere fotosites zoals Twitpic en Flickr. Aangezien deze sites veel inkomsten halen uit advertenties, zou de fotodienst van Twitter wel eens een strop voor deze sites kunnen betekenen. 

Ook is er sinds deze week een compleet nieuwe versie van Twitter Search beschikbaar. De verbeterde zoekfunctie zorgt voor meer relevenante Tweets bij de zoekresultaten van een bepaald onderwerp. Bovendien worden er nu ook gerelateerde foto’s en video’s getoond.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Providers in het nauw door dalende inkomsten
Lees ook:Twitpics verkoopt je foto’s
Lees ook:PvdA stelt kamervragen over mobiel dataverkeer
Lees ook:Mobiele televisieadvertentiemarkt big business
Lees ook:Panasonic komt met 13 megapixel cameratelefoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.