Tafelmanieren!

lensEen blogpost rond etenstijd… Hoe je je gedraagt aan tafel zegt veel over jou als persoon of je tafelgenoot. Een beetje over wie je bent, je karakter en je communicatieve vaardigheden. Een beknopt lesje etiquette voor aan tafel:

  • De basis: rustig en geruisloos eten. Geen mond open en als je even pauzeert, leg je je mes en vork gekruist op je bord. Wijzen met bestek kan echt niet, je ellebogen op tafel mag ook niet;
  • Soep:  mag je eten van de zijkant van de lepel. Is de soep bijna op, dan mag je het bord iets kantelen, weliswaar van je af. Soep dient nooit een tweede keer opgediend te worden;
  •  Wild, gevogelte en vlees: eet je met mes en vork. Let op, je mag alleen een stukje afsnijden als je er direct een hap van neemt;
  • Vis:  eet je met een speciaal viscouvert, twee vorken of met één vork en een stukje brood. Graatje? Werk ‘m zo discreet mogelijk naar buiten;
  • Wijn: wanneer je een slok neemt, houdt je die even in de mond. Eten en drinken tegelijk is not done.

Bekijk een leuk filmpje over tafelmanieren. Heerlijk die Engelse humor!

 

http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/8527-etiquette-aan-tafel.html

Lees ook:Mond-tot-mond-reclame flink van invloed op aankoopbeslissingen
Lees ook:Spacebook is laptop met twee beeldschermen
Lees ook:Sponsoruitgaven nemen weer toe
Lees ook:Oeps de baas komt – verander Facebook in Word!
Lees ook:Het kerstverhaal 2.0, moet je zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.