Sony PMW-EX1 R

Gastblogpost

Door: Jeroen Wolf

Mijn trots, steun en toeverlaat. Elke (semi-)professional kent hem inmiddels: de Sony EX1, inmiddels opgevolgd door de EX1R. Begin 2010 heb ik mijn EX1 verkocht en een EX1R gekocht, waarvan de “R” geloof ik voor ‘revised’ (gereviseerd) staat. Ze schieten allebei dezelfde prachtige beelden maar de ‘R” kan wat meer, zoals DVcam draaien. Er zijn wat ergonomische verbeteringen op de ‘R’ aangebracht; een paar extra knoppen en handigheidjes.

Wat maakt de EX1 (R) zo geweldig voor mij? Allereerst de beeldkwaliteit: in vergelijking met andere camera’s in deze prijsklasse hebben deze camera’s veel grotere beeldchips, waardoor je een veel kortere scherpte-diepte kan bereiken. (en dat kan het beeld veel filmischer en interessanter maken) Verder: ik stapte over van het draaien op tape naar het draaien op flash-kaarten. Nooit meer gedoe met bandjes (argghh, ik heb nog maar 1 tape!!), geen bewegende onderdelen, full HD, slow motion en fast motion- en nog veel meer. Dit rijtje alleen was voldoende om deze camera aan te schaffen, naast de Sony HVR-Z1U die ik al had.

Ik heb de EX1 aangeschaft toen ik bijna 2 jaar geleden aan een documentaire begon www.iaminnocent.org. Full HD komt echt tot z’n recht op een bioscoopscherm, waar de film oa te zien zal zijn. Nu gebruik ik hem voor bijna al mijn commerciĆ«le opdrachten.

Lees ook:Gratis steadicam/dolly-effect
Lees ook:Sony wist al eerder van hacken PSN
Lees ook:Sony komt met iPad killers
Lees ook:The Art of Battery Maintenance
Lees ook:PlayStation Network weer voor iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.