De Konova Slider is binnen

Gastblogpost

Door: Jeroen Wolf

Mijn slider is binnen: een lange, smalle doos, niet zo indrukwekkend als ik gedacht had. Beetje klein voor al dat geld! Maar voor filmmakers geldt natuurlijk: hoe kleiner hoe beter, want minder tilwerk. Eerste indruk: dit ding voelt supersolide. Hij zal niet snel buigen onder gewicht dus je kunt hier een behoorlijke camera op zetten. Het is eigenlijk een heel simpel apparaat; weinig fratsen. Een paar schroeven om de poten te bevestigen en je bent klaar met de constructie.

Ik moest hem wel gelijk afstellen om hem iets soepeler te laten lopen maar dat deed hij dan ook geweldig. Het werken op een statief is een kwestie van uitproberen. Ten eerste moet hij er perfect in het midden op geplaatst worden en de statiefkop heel stevig vastgezet om te voorkomen dat de slider gaat hellen door het gewicht van de camera. Mijn videokop had daar moeite mee, om echt gelocked te zijn. Daardoor krijg je natuurlijk ook trilling in het shot als je aan het eind van de slider bent. De slider met DSLR is met één statief te doen, alhoewel het bij mij toch niet helemaal muurvast zat. Met een grotere, zwaardere camera zijn twee statieven toch wel aan te raden. Met name als je sliders gaat maken terwijl je tele draait, zul je met één statief trillingen gaan zien aan het eind van de slider.
Ik heb het ding ook verticaal geplaatst maar daar heb je eigenlijk een motortje voor nodig. Van boven naar beneden kun je nog enigszins soepel laten glijden, maar als je de camera omhoog moet duwen, is het heel moeilijk om een soepel tempo aan te houden. Bovendien is het dan ook heel moeilijk om te monitoren wat je doet, zonder draadloze monitor of iets dergelijks. Dus ik vraag me af hoe vaak ik van die mogelijkheid gebruik ga maken.
Je voelt dat dit een kwaliteitsproduct is. Zoals met alles, moet je het leren gebruiken zodat de volle potentie eruit komt. Maar de Konova heeft alles in huis om het waar te maken. Voor een demonstratie van wat de slider kan, kijk naar de video:

19029979

Lees ook:Gratis steadicam/dolly-effect
Lees ook:Een nieuw postpakket: Koreaanse delicatesse
Lees ook:Fotografietips voor je iPhone
Lees ook:Leuke gadget: de stropdasventilator
Lees ook:Polaroid slaat terug

Eén reactie op “De Konova Slider is binnen

  1. Robert

    Ik lees veel goede recensies over deze Konova slider. Waar heb jij ‘m aangeschaft?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.