Blogervaringen uit Curaçao

Blij verrast was ik met de aandacht in mijn geboorteland Curaçao over mijn nominatie als Onderneemster van het jaar.

Niet alleen in de lokale krant, maar bijvoorbeeld ook op de weblog van collega-blogger Elodie Heloise: http://elodieheloise.web-log.nl/spinselsenfluisterijen/2011/05/nominatie-onderneemster-van-het-jaar-voor-gwen-jansen.html. Elodie: dankjewel hiervoor!

Ik heb maar gelijk van de gelegenheid gebruik maakt, om Elodie wat vragen te stellen over haar zelf en haar blogactiviteiten:

Hoe is het gesteld met bloggen op Curaçao? Zijn er veel bloggers? Wordt het serieus genomen?
“Er wordt geblogd. Ja hoor, ook op Curaçao. Hoeveel het er zijn kan ik niet zeggen. Er zijn bedrijven die een blog bijhouden, media maar ook privépersonen. De lijntjes zijn hier wat korter. Om je een voorbeeld te geven: heb je een vraag voor een minister… dan bel je z’n mobiel. Ik denk dat bloggen voor de mensen die ‘het’ doen veelal betekent een ‘lijntje’ naar buiten, dat verder reikt dan Curaçao. Voor dichterbij is er Facebook: )”

Waarom ben jij ermee gestart en wat heeft het jou gebracht?
Ik ben ermee begonnen om een ‘plek’ te creëeren voor mijn sociaal maatschappelijke ideeën maar vooral ook belevingsteksten. Inmiddels is het mijn plek waar ik mijn ‘vingeroefeningen’ doe voordat ik aan grotere stukken begin. Vaak start op mijn blog een idee dat ik later uitwerk. Soms zijn het alleen maar observaties. Wat het me gebracht heeft is lezers en volgers. En een plek natuurlijk waar ik aan kan refereren. Inmiddels heb ik meerdere bijdragen geleverd aan verschillende boeken. Helaas kan ik niet zeggen in hoeverre mijn blog daartoe de doorslag heeft gegeven.

Is er ook in Curaçao een verkiezing zoals Onderneemster van het Jaar of Blogger van het Jaar? Of wellicht kunnen we dat samen starten?
Via de stichting vrouwennetwerk op Curaçao is er wel een uitverkiezing van het meest vrouwvriendelijke bedrijf. Verder geloof ik dat we nog niet bezig zijn met blogverkiezingen. Een idee?

Achtergrondinformatie over Elodie Heloise:
Elodie Heloise (1968) woont en werkt op Curaçao. Ze maakte portretten van ‘gewone’ Curaçaoënaars voor het Antilliaans Dagblad, werkt er op de redactie, schrijft voor onlinemagazine Cpost.nl en houdt op elodieheloise.web-log.nl haar eigen perikelen bij. In 2006 kwam het boekje ‘Herinneringen aan Curaçao’ uit. Een samenwerking met Irèn Nooren van uitgever/grafisch ontwerpbureau Memento Vivi.

Memento Vivi is tevens de uitgever van online magazine Cpost, een initiatief om de beleving Curaçao positief te belichten. Cpost is inmiddels aan haar vijfde jaargang toe. Sinds begin 2010 werkt Elodie aan een roman met schrijfcoach Annette de Vries die haar is toegewezen door het Nederlandse Letterenfonds.

In 2010 kwam het boek ‘Carnaval op Curaçao uit. Een samenwerking met fotografe Bea Moedt. Uitgegeven bij Caribpublishing. In 2011 zal een korte verhalenbundel uitkomen bij uitgeverij In de Knipscheer. De rode draad in alles: een levende liefde voor het eiland Curaçao. ‘Schrijven is voor mij ‘stilstaan bij’. Wat ik in een flits zie, kan uitgroeien tot een korte tekst of een verhaal.

Een oude vrouw met een tegenstribbelend kind op een kerkhof,  een visser die zijn kanaster ophaalt en ontdekt dat een grote vis alle kleintjes opgegeten heeft. Mensen en het leven, de gewone ongewone dingen van alledag. Dat raakt me en daar wil ik dan iets mee doen. Er gebeurt van alles en zoveel ervan gaat verloren. Vaak blijft het bij een snelle registratie. Daarom schrijf ik. Om dat wat aan je voorbij ging, alsnog en opnieuw te kunnen beleven.’

PS: heb je al gestemd op je favoriete Onderneemster van het Jaar? Ik houd me aanbevolen uiteraard voor je stem. Ik lig op dit moment, ongelooflijk maar waar, op een tweede plaats! Er kan elke dag tot 23 mei gestemd worden. Zou het zeer waarderen.

Lees ook:Apple waardevolste merk ter wereld
Lees ook:Augmented Reality in autonavigatie
Lees ook:Communicatieprofessionals strijden om plaats no. 1 in Onderneemster van het Jaar verkiezing
Lees ook:Goede redenen om een corporate blog te onderhouden
Lees ook:Straatmodeblogger in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.